Ongesteld = ongelijk.

A bloody important message. Zet je handtekening.

Ongesteld = ongelijk.

A bloody important message. Zet je handtekening.

A bloody important message

Menstruatie is een goed voorbeeld van hoe ongelijke kansen pijnlijk zichtbaar worden en waarbij vrouwen zich hierbij lijken neer te moeten leggen. Langdurige en hardnekkige taboes (bloed is vies en onrein) in combinatie met een afwezig beleid voor vrouwvriendelijke faciliteiten (geen toiletten of vrouwonvriendelijke toiletten) en voor iedereen toegankelijke producten zijn goed op te lossen, maar staan nog niet hoog genoeg op de agenda. Zowel in Nederland als internationaal. 

Dit belemmert vrouwen in hun dagelijks leven. En dat terwijl vrouwen gemiddeld gedurende 38 jaar wel 450 keer ongesteld worden! 

Jouw handtekening maakt het verschil

Het is een mensenrecht om je menstruatie te kunnen managen met voldoende kennis, veiligheid, waardigheid en zonder stigma. Wij willen dit op de maatschappelijke en politieke agenda hebben. En daar hebben we jouw steun bij nodig!

Door deze petitie te tekenen, draag je bij aan:

 

  • bekendheid voor menstruatie-armoede in een internationaal perspectief;
  • het op de politieke agenda krijgen van gelijkheid en concreet de aanpak van menstruatie-armoede;
  • het doorbreken van de taboe en schaamte rondom menstruatie. 

Jouw digitale handtekening draagt bij aan een stevig statement: ongelijke kansen moeten hoog op de agenda. We hebben minimaal 15.000 ondertekenaars nodig en zullen de petitie deze zomer aanbieden aan de Nederlandse overheid.

Loading...

Aantal handtekeningen 14.271 / 15.000

 

Ja, ik teken ook

en draag daarmee bij aan meer gelijkheid en gezondheid.
Bij het achterlaten van je telefoonnummer word je eenmalig telefonisch op de hoogte gehouden over het werk van Simavi

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Stap terug