--

--

Investeer in duurzame oplossingen voor haar

Investeer in gelijkheid, gezonde gemeenschappen en duurzame oplossingen

Schoon water om te drinken, te koken en te wassen en een toilet: niemand kan zonder. Maar toegang tot veilig water, toiletten en hygiëne is nog verre van vanzelfsprekend. Zeker voor meisjes en vrouwen. 

Daarom werken we al bijna 100 jaar samen met lokale partners aan gelijkheid en gezondheid in verschillende landen in Afrika en Azië. Iedereen heeft recht op veilig water, een toilet en gelijke behandeling. 

We richten ons vooral op vrouwen en meisjes omdat zij meestal de verantwoordelijkheid voor water en sanitatie dragen. Bovendien lijden vrouwen en meisjes het meest onder de gevolgen van de klimaatcrisis.  

Waarom doen we dat?  

Vrouwen en meisjes spenderen gezamenlijk iedere dag 200 miljoen uur aan het halen van drinkwater. Tijd die zij niet aan werk of opleiding kunnen besteden. Dat vergroot de ongelijkheid. 

En als er besluiten genomen worden over water en sanitatie worden vrouwen en meisjes vaak niet gehoord. Daarom willen we de betrokkenheid en het leiderschap van vrouwen in water en sanitatie vergroten.  

Ook omdat we geloven dat de stem en deskundigheid van vrouwen cruciaal zijn als het gaat om klimaatbestendige oplossingen. 

Wat doet Simavi?   

We investeren in projecten in Afrika en Azië die ervoor zorgen dat vrouwen en meisjes toegang krijgen tot water, een toilet en een gelijke behandeling.  

Hoe doet Simavi dat?   

Het werk van Simavi gaat veel verder dan het investeren in waterpompen, waterfilters of toiletten. We werken altijd aan langdurige oplossingen waarbij we de hele gemeenschap betrekken. Zo lobbyen we bijvoorbeeld voor vrouwvriendelijke wetten, trainen we lokaal mentoren om les te geven over gezondheid en gelijkheid, werken we aan economische onafhankelijkheid van vrouwen en doorbreken we taboes rond menstruatie. Dat doen we niet zelf als Nederlandse organisatie, maar met behulp van tientallen lokale partnerorganisaties, die precies weten welke methodes het meest effectief zijn in een bepaalde situatie.    

Wat is het resultaat?   

Wij drukken ons niet uit in aantallen toiletten (want die kunnen ook een keer kapot), maar meten wat onze impact is: de blijvende verandering in het leven van meisjes en vrouwen. Lees voor meer informatie ons Impact Report.  

 

Loading...

Ja, ik doneer voor haar recht op water

En geef haar een betere toekomst.

Of kies een ander bedrag

Ja, ik doneer voor haar recht op water

En geef haar een betere toekomst.
Stap terug

Ja, ik doneer voor haar recht op water

En geef haar een betere toekomst.
Stap terug

Ja, ik doneer voor haar recht op water

En geef haar een betere toekomst.

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Stap terug
Stap terug