Hoge nood?

  • Bijna de helft van de wereldbevolking doet hun behoefte in de buitenlucht.
  • Hierdoor raakt het drinkwater van miljoenen mensen besmet.
  • Wereldwijd sterven ongeveer 484.000 mensen aan de gevolgen van diarree, veroorzaakt door vervuild water en een gebrek aan hygiëne.

GIRLS POOP TOO! Vooral vrouwen en meisjes worden extra hard geraakt:

  • Vrouwen en meisjes zijn kwetsbaar voor (seksueel) geweld als er geen veilige plek is om hun behoefte te doen;
  • Zonder toegang tot een schoon en veilig toilet is menstrueren lastig. Vrouwen en meisjes blijven vaak thuis tijdens hun menstruatie van school, werk of sociale activiteiten.

Iedereen heeft recht op een veilig toilet.

Wat doet Simavi?

Simavi zorgt in Afrika en Azië voor betere toegang tot WC’s, maar ook voor toegang tot water en hygiëne. Wij doen dat door samen te werken met vrouwen, overheden en bedrijven. Wij drukken ons niet uit in aantallen toiletten (want die kunnen ook een keer kapot), maar werken aan langdurige oplossingen. Hierbij speelt onderhoud, onderwijs en wetgeving een rol, omdat wij geloven in een blijvende verandering.

Loading...

Ja, ik draag bij aan veilige wc's voor vrouwen en meisjes

Of kies een ander bedrag

Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen. Van elke euro die we ontvangen, gaat 85% naar ons werk voor meisjes en vrouwen.

Ja, ik draag bij aan veilige wc's voor vrouwen en meisjes

Stap terug

Ja, ik draag bij aan veilige wc's voor vrouwen en meisjes

Stap terug

Ja, ik draag bij aan veilige wc's voor vrouwen en meisjes

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen, en worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Stap terug
Stap terug