Stop seks voor water

Een simpel glas water? Draai de kraan open en je kunt je dorst lessen. Was het maar overal zo vanzelfsprekend. Op veel plekken worden vrouwen en meisjes geïntimideerd, aangeraakt en zelfs misbruikt in ruil voor water. Om hun zusjes, broertjes en ouders een glas water te geven worden ze ontdaan van hun waardigheid. Want thuiskomen zonder water is geen optie.

Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Klimaatverandering zorgt voor het uitdrogen van putten, meren en rivieren. In Afrika en Azië moeten vrouwen en meisjes dagelijks kilometers lopen voor een beetje water. De lange tochten en eindeloze rijen bij waterpunten zorgen voor groot gevaar. Waterverkopers misbruiken hier hun macht over water en dwingen vrouwen en meisjes tot het uiterste: seks in ruil voor water.

Samen kunnen we seks voor water stoppen!

Eis van politiek Den Haag dat ze in actie komen tegen deze gruwelijke gevolgen van de watercrisis. Er moet direct een deel van het klimaatbudget worden vrijgemaakt voor lokale wateroplossingen in Afrika en Azië. Alleen dan kunnen we seks voor water stoppen. 

We verzamelen zoveel mogelijk handtekeningen om een zo krachtig mogelijk geluid te laten horen aan politiek Den Haag. En bieden deze aan op 23 mei als er door de Commissie Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wordt gesproken over water en de beloftes die zijn gedaan tijdens de VN Waterconferentie. Help jij ons mee om de 30.000 handtekeningen te halen?

Loading...

Aantal handtekeningen 27.987 / 30.000

 

Ja, ik wil dat seks voor water stopt.

Bij het achterlaten van je telefoonnummer word je eenmalig telefonisch op de hoogte gehouden over het werk van Simavi.

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen. Ze worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Stap terug