Stop seks voor water

Seks moeten hebben in ruil voor drinkwater. Het gebeurt, en het is onacceptabel! Voor veel vrouwen en meisjes in Azië en Afrika is water halen een dagelijkse strijd. Kilometers lopen, lange wachtrijen en altijd het risico op intimidatie en geweld. Want machtsmisbruik, waaronder het onder druk zetten van meisjes en vrouwen om seks te hebben in ruil voor water, ligt op de loer als water schaars is.

Water is een recht

Wij vinden dat iedereen, overal ter wereld veilig toegang moet hebben tot drinkwater. Toenemende waterschaarste als gevolg van klimaatverandering treft vrouwen het hardst. Wij eisen dat overheden meer prioriteit geven aan het garanderen van een veilige toegang tot water voor vrouwen en meisjes, en alles doen om de praktijk van seks voor water uit te bannen.

Overheden moeten ingrijpen

Met onze petitie doen wij een dringend beroep op de Speciale Rapporteur van de VN op water en sanitatie, Pedro Arrojo-Agudo, om overheden aan te spreken op deze verschrikkelijke mensenrechtenschending. Overheden moeten worden aangesproken op hun verantwoordelijkheden en worden aangespoord om seks voor water uit te bannen.  

Samen kunnen we seks voor water stoppen!

We verzamelen zoveel mogelijk handtekeningen om een zo krachtig mogelijk geluid te laten horen aan de Verenigde Naties. En bieden deze in november aan bij de Verenigde Naties, zodat de Speciale Rapporteur dit onderwerp hoger op de agenda zet en overheden aanspreekt op hun verantwoordelijkheid. Help jij ons mee om de 80.000 handtekeningen te halen?

 

Loading...

Aantal handtekeningen 51.584 / 80.000

 

Ja, ik wil dat seks voor water stopt.

Bij het achterlaten van je telefoonnummer word je eenmalig telefonisch op de hoogte gehouden over het werk van Simavi.

Deze gegevens hebben wij nodig om contact met je te kunnen opnemen. Ze worden nooit aan derden verstrekt. Zie onze privacyverklaring om te zien hoe wij met je gegevens omgaan.

Stap terug